Δευτεροβάθμια-Ασφάλεια-Γενικο-planoasfaleia.gr_

Λίγα λόγια σχετικά με την

Ασφάλιση Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης

Η Ασφάλιση Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, γνωστή και ως Νοσοκομειακή Περίθαλψη, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του συστήματος ασφάλισης υγείας. Αποσκοπεί στην παροχή κάλυψης και οικονομικής προστασίας στους ασφαλισμένους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομειακά ιδρύματα ως εσωτερικοί ασθενείς, δηλαδή με παραμονή άνω των 24 ωρών αλλά και σε νοσηλεία ημέρας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος . Στόχος της είναι η κάλυψη των ιατρικών δαπανών που είναι απαραίτητες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.
Η κάλυψη της  Ασφάλισης Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης περιλαμβάνει ποικίλα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του ασφαλισμένου. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα έξοδα για το Δωμάτιο και τη Τροφή του ασθενούς, αμοιβές χειρουργών και αναισθησιολόγων που συμμετέχουν στην περίθαλψή του. Επιπλέον, περιλαμβάνει τις δαπάνες για διαγνωστικές και άλλες ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, καθώς και για τη χορήγηση φαρμάκων και αναλωσίμων που απαιτούνται για τη θεραπεία του. Καλύπτονται τα έξοδα στις ειδικές μονάδες ( ΜΕΘ , ΜΑΦ ,κ.α.) , επείγουσας μεταφοράς , αποκλειστικής νοσοκόμας και συνοδού ανηλίκου. Στα έκτακτα περιστατικά είναι δωρεάν οι βασικές ειδικότητες ιατρών και με μια μειωμένη χρέωση οι λοιπές ειδικότητες . Επίσης παρέχονται δωρεάν εξετάσεις μέχρι ενός ποσού στα επείγοντα. Υπάρχει η δυνατότητα απευθείας πληρωμής των εξόδων από την ασφαλιστική στο νοσοκομείο. Ο ασφαλισμένος επιλέγει τη θέση νοσηλείας και το ποσό ή ποσοστό συμμετοχής για να συμμετέχει στα έξοδα και ο δημόσιος φορέας του η ένα ομαδικό πρόγραμμα
Υπάρχουν προγράμματα ελεύθερης επιλογής νοσοκομείου και γιατρού με κάλυψη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί προγράμματα σε συνεργασία με ένα ή περισσότερα νοσοκομεία και συγκεκριμένους γιατρούς (capitation) με χαμηλότερο ασφάλιστρο.
Συνοψίζοντας, η Δευτεροβάθμια Ασφάλιση αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος ασφάλισης που παρέχει προστασία και οικονομική ασφάλεια σε περίπτωση νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων. Εξασφαλίζει την πλήρη κάλυψη των απαραίτητων ιατρικών δαπανών και διασφαλίζει πως οι ασθενείς λαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Δευτεροβάθμια-Ασφάλεια-Γενικο1-planoasfaleia.gr_
Δευτεροθάθμια Ασφάλεια
FAQs-φώτο-80-ετών-planoasfaleia.gr_

FAQ's

Συνηθισμένες Ερωτήσεις

Εδώ Θα δείτε τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με την
Δευτεροβάθμια Ασφάλιση

Α: Τα έξοδα νοσηλείας καλύπτονται απευθείας στα συμβεβλημένα νοσοκομεία από την ασφαλιστική εταιρία και στα μη συμβεβλημένα η κάλυψη είναι απολογιστική δηλαδή υποβάλλονται από τον ασφαλισμένο τα τιμολόγια στην ασφαλιστική και μετά τον έλεγχο λαμβάνεται η αποζημίωση. Αν υπάρχει δημόσιος φορέας ή κάποιο ομαδικό πρόγραμμα προτείνεται να γίνεται χρήση τους για να λαμβάνει ο ασφαλισμένος τα επιδόματα μη χρήσης.

Α: Όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα δευτερεύουσας ασφάλισης υγείας, είναι σημαντικό να συγκρίνετε την κάλυψη και το κόστος κάθε προγράμματος. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις προσωπικές σας ιατρικές ανάγκες και τυχόν κενά στην κάλυψη που μπορεί να έχει το πρόγραμμα κύριας ασφάλισής σας. Είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ασφαλιστή στις ασφαλίσεις υγείας για να σας βοηθήσει να πάρετε μια απόφαση με βάση τις ανάγκες σας.

Α: Να δηλώσω το ιατρικό μου ιστορικό με τις νοσηλείες και επεμβάσεις που έχω κάνει, τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ, ώστε η ασφαλιστική εταιρία να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης της υγείας μου.

Α: Ναι τα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν άμεσα το ατύχημα αλλά προϋπάρχουσες της ασφάλισης παθήσεις καλύπτονται συνήθως μετά από ένα έτος εκτός αν για κάποιες παθήσεις η συνολικά ορίζεται διαφορετικά στους όρους του ασφαλιστηρίου.

Α: Δεν υπάρχουν σήμερα νοσοκομειακά προγράμματα με σταθερό ασφάλιστρο. Σε όλα τα προγράμματα εφαρμόζεται ετήσια αναπροσαρμογή ασφαλίστρου που εξαρτάται από την ιατρικό πληθωρισμό και το δείκτη αποζημιώσεων του προϊόντος.

Α: Γιατί αν ασφαλιστώ μετά από 5 έτη μπορεί να έχω εξαίρεση στο ασφαλιστήριό μου για διαπιστωμένο πρόβλημα υγείας μου ή να μην είμαι ασφαλίσιμος λόγω σοβαρών παθήσεων υγείας.

Σωματικές βλάβες που οφείλονται σε απόπειρα αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμό ανεξάρτητα από τη διανοητική ή ψυχολογική κατάσταση του αυτόχειρα.
Σωματικές βλάβες που οφείλονται σε επανάσταση, εμφύλιο ή εξωτερικό πόλεμο κηρυγμένο ή ακήρυκτο, σε διάπραξη άδικης επίθεσης , σε συμμετοχή σας σε στρατιωτικά γυμνάσια των Ενόπλων Δυνάμεων , καθώς και σε συμμετοχή σε κάθε μορφής Τρομοκρατική Ενέργεια.

Α: Μπορείτε να προσθέσετε την κάλυψη ημερήσιας αποζημίωσης κατά τη διάρκεια νοσηλείας με ένα ποσό , την ασφάλιση χειρουργικού επιδόματος στην περίπτωση χειρουργικής επέμβασης με ένα κεφάλαιο και την κάλυψη σοβαρών ασθενειών που με την εμφάνισή μιάς από αυτές ανεξάρτητα με τη νοσηλεία να λάβετε το κεφάλαιο που έχετε αγοράσει. Τέλος μπορείτε να συμπληρώσετε την ασφάλιση απώλειας εισοδήματος με ένα μηνιαίο ποσό σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εργαστείτε λόγω ατυχήματος ή ασθένειας.

Α: Σε όλα τα είδη ασφάλισης το internet παρέχει αρκετή πληροφόρηση για να έχετε μια εικόνα . Ειδικά στην ασφάλιση υγείας ο ρόλος του διαμεσολαβητή είναι καταλυτικός στη διαχείριση μιας αποζημίωσης. Μπορεί αυτό που φαίνεται οικονομικότερο σαν λύση να σας κοστίσει ακριβά.

PLANOASFALEIAS.GR

Επιλέξτε την Υπηρεσία που σας ταιριάζει

Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Η ασφαλιστική μας εταιρεία έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, παρέχοντας στους πελάτες μας κάλυψη και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Copyright 2023, Psomiadis.eu. All Rights Reserved