Ασφάλιση σύνταξης και σπουδών

Λίγα λόγια σχετικά με την

Ασφάλιση σύνταξης και σπουδών

 Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα σήμερα είναι αναδιανεμητικό που σημαίνει οι συντάξεις της σημερινής γενιάς πληρώνονται από τις εισφορές των εργαζομένων σήμερα και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, η αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής και η υπογεννητικότητα οδηγούν σε ραγδαίες αλλαγές τα επόμενα χρόνια με το ασφαλιστικό σύστημα να οδεύει σε κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα που σημαίνει ατομικούς λογαριασμούς ασφάλισης και σύνταξη με βάση τις εισφορές του ασφαλισμένου πέραν της εθνικής σύνταξης. 
 Οι διαδοχικές μειώσεις κάνουν την ιδιωτική ασφάλιση σύνταξης αναγκαία για την εξασφάλιση συμπληρωματικής σύνταξης η οποία σε συνδυασμό με την εθνική σύνταξη και την αναλογική βάση εισφορών να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στα χρόνια της συνταξιοδότησης.
 Επίσης το κόστος σπουδών σήμερα είναι πηγή άγχους για τους γονείς γιατί απαιτεί ένα σημαντικό κεφάλαιο είτε σπουδάσει κανείς σε ελληνικό πανεπιστήμιο είτε στο εξωτερικό.

Ασφάλιση σύνταξης και σπουδών 1
Q&A Ασφάλιση σύνταξης και σπουδών

FAQ's

Συνηθισμένες Ερωτήσεις

Εδώ Θα δείτε τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με την Ασφάλιση σύνταξης και σπουδών

Α: Η απόδοση είναι τόσο μικρή στον τραπεζικό λογαριασμό που ο πληθωρισμός μειώνει την αξία των χρημάτων μας. </br>
Σκεφτείτε τα 10.000€ σε 15 έτη με ετήσιο πληθωρισμό 3% θα έχουν αξία 6.330€. </br> Οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεν δίνουν σύνταξη και είναι ευάλωτοι σε πειρασμούς.

Α: Τα κρυπτονομίσματα είναι επένδυση υψηλού ρίσκου, τα διεθνή ομόλογα απαιτούν συμμετοχή με υψηλά κεφάλαια και απαιτούν ενεργή διαχείριση ενώ αν κάποιος είχε επενδύσει σε χρυσό πριν 10 έτη 1.000€ σήμερα θα είχε 1.295€. </br> Τα ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα (unit linked) περιοδικών καταβολών μειώνουν το ρίσκο λόγω της περιοδικότητας και του χρονικού εύρους.

Α: Το πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών είναι πλέον πολύ αυστηρό γιατί απαιτεί σε αποθεματικά υψηλά κεφάλαια και εκτός από τους τακτικούς ελέγχους από την Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχει και το Solvency 2 που είναι Ευρωπαϊκή οδηγία Φερεγγυότητας με εποπτεύουσα αρχή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που περιλαμβάνει απαιτήσεις ποσοτικές και ποιοτικές . Επιπρόσθετα, το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής σας καλύπτει (σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας στην οποία είστε ασφαλισμένοι), είτε με την εύρεση ανάδοχης ασφαλιστικής εταιρίας είτε αποζημιώνοντάς σας μέχρι 30.000€.

PLANOASFALEIA.GR

Επιλέξτε την Υπηρεσία που σας ταιριάζει

Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Selected Value: 200
img
Η ασφαλιστική μας εταιρεία έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, παρέχοντας στους πελάτες μας κάλυψη και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Copyright 2023, Psomiadis.eu. All Rights Reserved